Results 1 to 8 of 8

Thread: Practice Mode Interface changed?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    1

    Default Practice Mode Interface changed?

    Has there been a recent change to the Practice Mode Interface? It used to indicate whether you were moving up a Perfect 4th for example in addition to the number of half steps, now it only says "Transpose Up by 5 Half Steps at Every Repeat"

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,994

    Default

    Yes it changed. Did you prefer the previous?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    4

    Default Practice Mode loses state

    Hi,

    When I am using practice mode (practice tempo/transposition), the states for both are lost when I switch between songs (they reset). They also reset if I'm increasing the tempo, which is not ideal. I think this is a regression, since those states used to persist while I'm using the app. Could you please look into this?

    I am using version 2020.9 (200922) on MacOS Catalina 10.15.6

    Best,
    Sean
    Last edited by pdxdjazz; 12-02-2020 at 12:39 PM. Reason: Moved to existing discussion thread

  4. #4
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    4

    Default

    I think there have been some regressions with the new update. The practice mode keeps resetting whenever I adjust any setting like tempo, repeats, etc.. It's a pain to make sure that the practice tempo/transposition settings are what I want it to be throughout using the application.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,994

    Default

    The change where the practice mode turns off when another song is chosen (or swipe) is intentional, not a bug, however it should not turn off if you change tempo or repeat setting.
    We had many not cancelling it, then wondering why there were problems the next time they played a song.
    Also the practice setting might need to be changed for the newly selected song, depending on its key or difficulty.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    4

    Default

    Hi dlat, hope you are having a good holiday week. I see. I'm experiencing the bug where if I change the tempo, it will reset the song's practice mode tempo setting.

    I would kindly suggest thinking about the setting so that the practice mode setting is slightly more consistent with the other settings for a song. I would prefer being able to set the practice mode setting in stone for a song and have it not change when I come back to it. So if I set the setting to 5 tempo increase per repeat for Song 1, and then change the song to Song 2, Song 1 should still have the tempo increase setting.

    All the best,
    Sean

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,994

    Default

    Thank you Sean for your feedback!
    I will pass this on to the team.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    4

    Default

    Thanks! Happy new year!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Do you have any questions?

Check out our Support page

Sign up to our newsletter
Join us